Ehk oled juba kuulnud köögi töökolmnurgast – see on köögiplaanimise põhimõte, mille järgimine teeb kokkamise ning kraanikausi, pliidi ja külmkapi vahel liikumise lihtsamaks ja ohutumaks. Kui kavandad uut kööki, saad siit töökorralduse sujumiseks kasulikke näpunäiteid.
Millest alustada?
Olenemata köögi planeeringust tuleks selle kavandamist alustada valamust ning paigutada pliit ja külmkapp nii, et mõlemale pääseb valamu juurest ühtviisi mugavalt ligi. Nii saad ohutuma ja tõhusama köögi, sest nende kolme vahelised lühemad vahed kindlustavad sulle köögis toimetades väiksema jalavaeva.
Palju tööruumi
Veendu, et köögis on piisavalt tööpindu, et kokkamise ja küpsetamise ettevalmistused läheksid libedalt.
Kõik just seal, kus vaja
Panipaiku plaanides tasub kõik esemed paigutada võimalikult selle koha lähedale, kus sa neid kasutad. See tähendab seda, et sahtlid või kapid pottidele, pannidele ja köögitarvikutele tuleks kavandada pliidi lähedusse. Sama kehtib läbimõeldud maitseainesahtli kohta.